Lako protiv Zvezde

rukomet-derbiPosle tri meča u kojima nisu izvukli ceo plen protiv večitog rivala, crno–beli šampioni konačno su slavili.

Doduše, dobro su se pomučili uprkos tome što crveno–beli nisu imali svoj dan naročito golmani koji su prvu loptu zaustavili tek u 28. minutu (Cupara odbranio sedmerac Vanji Iliću).

Bio je ovo debi Nenada Peruničića u trenerskoj ulozi (konačno dobio licencu). Kao i obično pokušao je rivale da iznenadi sa nešto okretnijom odbranom, počeo je sa zonom 3–3, ali ona nije dala rezultat pa je Partizan u 10. minutu stigao do osetne prednosti (7:4).

Pred kraj poluvremena usledila je i prva odbrana crveno–belih golmana, taman da prednost na odmoru ne bude veća od četiri gola.

Početkom nastavka ponovo je strateg Zvezde pokušao promenom odbrane, Šotić je igrao isturenog u zoni 5-1, ali i to nije dalo mnogo rezultata.

Ipak, Zvezda je tada živnula, vezala dva gola sa igračem manje, imala priliku da postigne i treći ali je kontru Alčakovića odbranio Radovanović.

Potom su sledili faul Babića u napadu, još jednom je izblokiran Anđelić, činilo se da crveno-beli idu ka ponoru, ali im se potom još jednom neočekivano ukazala prilika da stignu rivala.

Na 22:24 Mešter je pogodio stativu, ali se lopta od leđa Ivaniševića odbila u gol. Zvezda je smanjila na 23:25, imala i igrača više, a onda je usledio ključan momenat na utakmici – reprezentativac Nemanja Ilić je sa igračem manje ostao na levom krilu pod budnom pažnjom dvojice rivala, ali je uspeo da ih predribla i skoro iz mrtvog ugla postigne prvi gol u seriji crno–belih 4:0 što je bio nagoveštaj kraja nada domaćih. (www.zurnal.rs)